Flashdance

Het meest wat nu besproken en populair is in Druten en omgeving is Flashdance. Dit is een zelfbedachte dans van Dansstudio Almir en is niet bij andere dansstudio’s of verenigingen te doen. Flashdance is een gemoderniseerde dans van Electro, Hip-Hop, Streetdance, Popping, Locking en Krumping. Dansstudio Almir heeft deze dansen gecombineerd en in een nieuw jas gestoken, het is sneller en heftiger dan andere dansstijlen. Bij Flashdance komen de bovengenoemde dansen elkaar tegen, alleen de muziek word meer geremixed en er word ook muziek gebruikt uit de jaren 70 tot nu. Vandaar ook de naam Flashdance, een flits tussen de dansstijlen

Electro

Electro is begonnen in de jaren 70, je kunt het vergelijken met de robotdans. Het is een dans waarbij je elektronische bewegingen maakt. Je voelt als het ware schokken door je hele lichaam, vandaar ook de naam electro.

Hip-hop

Hip-hop is zeer populair geworden in de jaren 80, maar ook vooral in de jaren 90. Hip-hop is een dans waarbij je heel erg los danst en soepel beweegt. De meeste mensen denken bij het woord hip-hop alleen aan rap muziek, maar hip-hop kent ook zijn eigen dansstijl.

Streetdance

Streetdance is gemoderniseerde dans en is in Amerika midden in de jaren 90 zeer populair geworden. Streetdance is bijna hetzelfde als hip-hop, maar de bewegingen zijn iets meer gemoderniseerd, versnelt en krachtiger. In Nederland is het populair geworden door videoclips en dansscholen werden er meer in geïnteresseerd.

Popping

Deze dansstijl is gebaseerd op de techniek van het snel spannen en ontspannen van de spieren, zodat er een soort schok door het lichaam van de danser gaat, welke ook wel een pop of hit wordt genoemd. Dit wordt gedaan op het ritme van de muziek, in combinatie met verschillende bewegingen en poses.

Locking

Locking is een dansstijl met snelle en strakke bewegingen door elkaar. Het is een erg vrolijke dans waarbij het hele lichaam wordt gebruikt op een funky ritme.

Krumping

Krumping is een energieke en acrobatische hiphop-dansvorm, waarin ook gebruikgemaakt wordt van mime en wilde Afrikaanse tribal-dance.

Flashdance wordt gegeven aan kinderen vanaf 3 jaar tot volwassenen van 50+ en sinds kort is er zelfs een groep gestart voor kinderen met een verstandelijke beperking. Flashdance is voor iedereen, daarom nodigen we jou uit om een gratis proefles te nemen.

Bekijk alle lestijden »

Prijzen »